Managed hosting door True

DreamSpark voor studenten is niet nieuw

Het programma DreamSpark, waarmee Microsoft gratis ontwikkeltools wil verspreiden, is volgens docenten en studenten niets nieuws. Het lijkt erg op een al langer beschikbaar programma.

Informaticadocenten en studenten vinden Microsofts DreamSpark erg lijken op het gratis software-uitwisselingsprogramma MSDN Academic Alliance. Half februari maakte Microsoft bekend studenten via het programma DreamSpark gratis toegang te geven tot allerlei ontwikkel- en ontwerpsoftware. Nederland is een van de eerste landen waarvoor de software beschikbaar is.

Veel scholen gebruiken MSDN Academic Alliance al. Via dit programma stelt Microsoft al geruime tijd professionele ontwikkeltools beschikbaar aan scholen. Docenten kunnen studenten toegang geven tot het downloaden van de software. "Dat programma werkt erg makkelijk en wordt ook goed ontvangen", zegt student informatiekunde Peter Seignette. Hij is secretaris van Sticky, een studievereniging van informaticastudenten.

Handig

Willem Wenink, docent aan Hogeschool InHolland in Haarlem, vindt het handig dat de docent er niet langer tussen zit als een student software wil downloaden. Seignette daarentegen denkt dat een student het juist vertrouwder vindt als het via de universiteit of hogeschool is geregeld. "Het is voor de fabrikant ook makkelijker om het aan de man te brengen."

Cees van Tilborg, docent aan Fontys Hogeschool Venlo, ziet andere voordelen voor DreamSpark. "Studenten worden steeds mobieler. Ze willen niet meer alleen op school met de software kunnen werken. Het scheelt veel tijd als ze de software ook op de eigen laptop kunnen installeren."

Allerlei programma's

Docenten en studenten hebben nu keuze uit allerlei programma's van leveranciers. Ook Oracle, Cisco en IBM hebben een dergelijk programma. Op de univeristeit wordt de tool Eclipse veel gebruikt, die goed werkt onder Mac OS en Linux. "Er zijn erg veel gebruikers van Linux en de Mac op de universiteit", aldus Seignette.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.