Managed hosting door True

IBM mag Telelogic overnemen

 

De Europese Commissie geeft groen licht voor de overname van het Zweedse Telelogic door softwaregigant IBM. In oktober 2007 startte de Commissie een onderzoek naar de concurrentiepositie die IBM zou krijgen na de overname.

IBM mag Telelogic overnemen. Neelie Kroes, Europese Commissaris voor Concurrentie en Mededinging, heeft toestemming gegeven voor de overname van de Zweedse softwareproducent door de Amerikanen. Sinds oktober onderzocht de Europese Commissie de concurrentiepositie van IBM na de overname.

Met de inlijving van Telelogic versterkt 'Big Blue' zijn positie op de markt voor bedrijfssoftware. In juni 2007 maakte het bedrijf bekend Telelogic te willen kopen voor 557 miljoen euro.

Vijftig bedrijven

IBM wil de Zweden onderbrengen bij zijn divisie Rational Software. Het Amerikaanse technologieconcern heeft in de afgelopen vier jaar al meer dan vijftig bedrijven overgenomen om zijn activiteiten op het gebied van ict-dienstverlening uit te breiden.

Telelogic levert software voor de ontwikkeling en het beheer van complexe systemen. Het Zweedse bedrijf heeft wereldwijd ruim achtduizend klanten, vooral in de sectoren ruimtevaart, defensie, telecommunicatie en in de elektronica-industrie. Onder de klanten bevinden zich grote ondernemingen als Ericsson, General Electric, Boeing, Airbus, Siemens en Volkswagen. Er werken meer dan elfhonderd medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2375557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×