Managed hosting door True

SAS monitort Amerikaanse schoolbussen

 

Amerikaanse schoolbus

Leverancier van analytische software SAS heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Navistar. Navistar is de Amerikaanse fabrikant van de befaamde gele schoolbussen en andere gespecialiseerde voertuigen. SAS zal deze voertuigen met sensoren gaan analyseren en zo inzicht bieden in de paraatheid van de voertuigen.

Ruim 25 miljoen kinderen maken dagelijks gebruik van deze schoolbussen in Amerika. Maar ook andere voertuigen voor commercieel gebruik, trucks en legervoertuigen rollen bij Navistar van de band.

'In alle voertuigen worden sinds korte tijd sensoren ingebouwd. Die verschaffen informatie over de motor en eventuele foutcodes, waaruit de staat van paraatheid van de voertuigen kan worden afgeleid. De sensoren streamen deze informatie naar een centrale omgeving, waar ze worden verzameld voor opslag en analyse. In een volgende fase wil Navistar de gegevens uit sensoren combineren met andere databronnen en analyseren met behulp van SAS-software. De analisten kunnen zich zo sneller een weg banen door de gigantische databerg om beter te plannen welke voertuigen aan onderhoud toe zijn. Zo kan pech vermeden worden', geeft Gracy Poelman communicatiemanager bij SAS aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5701814). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×