Managed hosting door True

AND werkt samen met Amerikaans DeCarta

 

De Rotterdamse digitale kaartenmaker AND heeft een overeenkomst getekend met het Amerikaanse DeCarta. Inzet is het via kaarten aanbieden van wereldwijde location-based services, zoals geocoding, local search, gepersonaliseerde kaarten en routeplanning. DeCarta heeft zo'n vijftien jaar ervaring als aanbieder van deze technologie en werkte onder andere voor Google Maps, Samsung, General Motors OnStar en MotionX GPS Drive, een populaire navigatie-app op de iPhone in de VS.

De api's van DeCarta worden gebruikt door duizenden ontwikkelaars over de hele wereld, aldus AND. De overeenkomst maakt het voor AND mogelijk een geïntegreerde oplossing voor digitale kaarten middels diverse api's aan te bieden op basis van deCarta's LBS technologie. Volgens Hugo van der Linde, bestuursvoorzitter van AND, is de samenwerking met DeCarta belangrijk om geo-intelligentie aan de bedrijfsprocessen van klanten toe te voegen. AND verwacht dat een breed scala aan location-based services in de loop van het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar komt.  

Herstel in zicht

Het Rotterdamse bedrijf heeft na een slecht 2011 vorig jaar de weg naar boven ingeslagen. Het zag de omzet in het eerste halfjaar van 2012 fors stijgen en behaalde ook weer winst. Een combinatie van een in 2011 doorgevoerde reorganisatie en een groot contract met het Russische Navitel in maart van het afgelopen jaar bracht het bedrijf herstel. AND verwacht over heel 2012 een winstgevende omzet van minimaal 4,4 miljoen euro te boeken. De definitieve jaarcijfers over 2012 moeten nog bekend worden gemaakt, maar ook na negen maanden zagen de verwachtingen er gunstig uit, meldde AND.

Bij AND (Automotive Navigation Data), opgericht in 1984, werken een man of tachtig, verspreid over kantoren in Nederland en India.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4636868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij AND
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×