Managed hosting door True

TNT Post koopt Getronics Document Services

 

Postbode

TNT Post koopt Getronics Document Services.

Postbedrijf TNT Post neemt Getronics Document Services over. Dat bedrijfsonderdeel is gericht op het printen en verwerken van salarisstroken. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. De 150 werknemers krijgen een nieuwe baas.

KPN verkoopt het bedrijfsonderdeel Document Services van ict-dochter Getronics aan TNT Post. Het bedrijfsonderdeel van de automatiseerder stond sinds mei 2008 te koop. Het is niet bekend wat het postbedrijf voor de overname betaalt.

Het bedrijfsonderdeel Document Services print en verwerkt salarisstroken en jaarafrekeningen van grote organisaties zoals energiemaatschappijen. Bij het bedrijfsonderdeel werken 150 mensen. Het gaat om activiteiten in het rekencentrum in Apeldoorn waar de printstraat is gehuisvest en personeel bij de vestiging in Heerlen.

TNT wil zich door de overname versterken op de printmarkt maar verwacht ook dat door de overname de activiteiten voor elektronisch factureren zullen toenemen.

Lang te koop

Het bedrijfsonderdeel van de ict-dienstverlener stond langer te koop dan verwacht. De dienstverlener verwachtte aanvankelijk de verkoop voor medio 2008 af te ronden. Als de ondernemingsraden van Getronics en TNT akkoord gaan, wordt de overname in het eerste kwartaal van 2009 definitief afgerond.

In een poging om in 2010 weer winst te maken besloot Getronics, dat in 2007 door KPN werd overgenomen, zich te specialiseren in generieke ict-dienstverlening zoals werkplekbeheer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2862749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×