Managed hosting door True

Atos Origin heeft grootste aandeel in ECM-markt

 

Atos Origin is de grootste systeemintegrator en softwareleverancier van enterprise content management-oplossingen (ECM) in Nederland. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Strategy Partners Nederland naar de marktverdeling van ECM-leveranciers in Nederland.

Atos Origin is de grootste systeemintegrator en softwareleverancier van ECM-oplossingen in Nederland. Het bedrijf heeft een marktaandeel  van 15 procent en wordt gevolgd door Open Text (13 procent) en Getronics (11 procent). De vierde plaats wordt gedeeld door Unisys, Logica en Capgemini, die bedrijven hebben elk een marktaandeel van 9 procent.

De onderzoekers keken bij 950 afgesloten ECM-projecten, zogeheten ‘project engagements' van verschillende bedrijven naar de systeemintegrator en softwareleverancier van de ECM-oplossing. Het gaat om gegevens over 2007.

Non-profit

Unisys is met een marktaandeel van 18 procent de grootste systeemintegrator van ECM in de non-profit-sector. Het bedrijf wordt gevolgd door Open Text (16 procent) en Getronics (14 procent). Dat blijkt uit 350 gegunde ECM-projecten binnen de non-profit-sector waarbij is gekeken naar de systeemintegrator en de softwareleverancier buiten beschouwing is gelaten.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2456791). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Frappant, als je bedenkt dat OpenText een software leverancier is en niet een systeem integrator....

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×