Managed hosting door True

Hippo opent vestiging in de Verenigde Staten

Dit artikel delen:

Hippo, leverancier van open source enterprise content management- en portalsoftware breidt uit naar de VS. Het Nederlandse bedrijf neemt branchegenoot BlueSunrise uit San Francisco over en krijgt zo voet aan de grond in Silicon Valley.

Het Nederlandse Hippo, leverancier van opensource content management en portal software voor websites opent een nieuwe vestiging in de Verenigde Staten. Door overname van de Amerikaanse branchegenoot BlueSunrise uit San-Fransisco krijgt het Nederlandse bedrijf voet aan de grond in Sillicon Valley. Hippo neemt alle activiteiten van BlueSunrise over, medewerkers komen per direct in dienst bij het Nederlandse bedrijf. Het huidige management in de VS blijft actief.

Hippo aasde al langer op de overname van een branchegenoot in de VS, het bedrijf wil door de overname het klantenbestand in Amerika uitbreiden. Financieel directeur en medeoprichter Jeroen Verberg zegt dat het voor zijn bedrijf van belang is om zich te vestigen in Amerika omdat potentiële klanten dat als voorwaarde zien om zaken te doen.

BlueSunrise is gespecialiseerd in consultancy, softwareontwikkeling en training rondom de Apache Jetspeed Portal. Een open source internet platform waar informatie over verschillende bedrijfsonderdelen, zoals financiële systemen, e-mail en logistiek, die via één systeem benaderbaar is. Belangrijke klanten zijn HP en de University of Southern California (USC). De technische integratie van de twee bedrijven moet relatief eenvoudig verlopen omdat de onderliggende technologie van de portal-software nagenoeg hetzelfde is.

Hippo ontwikkelt en ondersteunt zakelijke content management-software voor informatiebeheer en distributie van content via verschillende kanalen, zoals internet, intranet, print en e-mail. De lage koers van de dollar maakte de overname financieel aantrekkelijk. Verder zijn er geen financiële details bekendgemaakt over de overname. Bij Hippo werken 35 mensen, BlueSunrise heeft negen man in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.