Managed hosting door True

Joe Eazor wordt de nieuwe baas bij Rackspace

Cloudspecialist neemt erp-specialist Tricore over

 

Joe Eazor ceo Rackpace

Joe Eazor

It-industrieveteraan Joe Eazor neemt vanaf 12 juni de touwtjes in handen bij de Amerikaanse clouddienstenleverancier Rackspace. Hij volgt president Jeff Cotten op die een aantal weken als interim chief executive officer (ceo) fungeerde nadat Taylor Rhodes begin mei als ceo vertrok. Rackspace kondigt daarnaast aan erp-dienstverlener Tricore Solutions over te nemen.

De 54-jarige Eazor werkte als ceo bij internetdienstverlener Earthlink dat onder zijn leiding afgelopen februari voor 1,1 miljard dollar werd verkocht aan Windstream. Daarvoor heeft hij in topfuncties gewerkt bij EMC, HP en EDS.

Vorig jaar kwam Rackspace in handen van investeringsmaatschappij Apollo Global Management met een tweede investeerder Searchlight Capital Partners als minderheidsaandeelhouder. Van de nieuwe ceo Eazor wordt verwacht dat hij de wereldwijde groeistrategie in goede banen leidt. Zo wil de clouddienstenleverancier de Europese activiteiten uitbreiden. Afgelopen november opende Rackspace bijvoorbeeld een datacenter in Frankfurt, de eerste op het Europese continent.

Rackspace breidt ook haar portfolio uit. Zo nam het bedrijf vorige week de Amerikaanse enterprise recource planning (erp)-leverancier Tricore Solutions over, onder meer gespecialiseerd in Oracle- en SAP-applicaties. Met de overname haalt Rackspace expertise in huis om naast de gangbare infrastructuurdiensten ook applicaties voor klanten te beheren in de cloud.

   

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6027432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×