Managed hosting door True

Amsterdamse Data Tower is dertiende POP voor AMS-IX

 

Data Tower

De Amsterdam Data Tower in Science Park is de dertiende pop (point of presence) voor de AMS-IX in Amsterdam geworden. De datatoren is een vorig jaar geopend datacenter van de Amerikaanse datacenteruitbater Digital Realty. De nieuwe pop van het Amsterdamse internetknooppunt is direct klaar voor gebruik.

In de Amsterdam Data Tower van Digital Realty maken bedrijven verbinding met ruim tweehonderd netwerken op het Amsterdam Science Park. De aanwezigheid van AMS-IX in de Data Tower biedt klanten meer densiteit, snelheid en betrouwbaarheid van netwerkdiensten binnen en buiten Nederland, aldus Digital Realty.

De directe peering tussen netwerken is cruciaal voor AMS-IX om te voldoen aan de explosieve groei van het internetverkeer in West-Europa, met name door de toename van het hoge bandbreedte-videoverkeer. De 100 GB-poortverbinding die wordt geboden binnen de faciliteit van Digital Realty ondersteunt deze groei.

Explosieve groei

'De Nederlandse infrastructuur groeit erg snel', zegt Henk Steenman, directeur technologie van AMS-IX. 'Momenteel zijn we aanwezig in twaalf datacenters in en rondom Amsterdam. Door het opzetten van deze dertiende pop in het datacenter van Digital Realty vergroten we de diversiteit in datacenters. Aangezien wij een neutrale internet-exchange zijn, is dit een logische stap.'

Amsterdam Data Tower biedt klanten een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter, met negen megawatts aan it-load. AMS-IX is een internet-exchange met ruim achthonderd verbonden partijen en kent een piek van 5 Terabits per seconde (Tbps) aan internetverkeer.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5986686). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×