Managed hosting door True

Cofely Nederland wordt Engie Services

 

Technisch dienstverlener en datacenterexploitant Cofely gaat verder onder de naam Engie Services. Het Franse moederbedrijf GDF Suez veranderde vorig jaar al zijn naam in Engie waarmee het wil benadrukken dat het een op energieterrein innovatief concern is geworden.

Engie Services richt zich op het ontwikkelen van innovatieve technologie-oplossingen en diensten, die bedrijven helpen hun bedrijfsprocessen duurzaam te verbeteren. Han Blokland, voorheen hoofd van Cofely Nederland, is benoemd tot algemeen directeur Engie Nederland. In deze positie is hij verantwoordelijk voor zowel Engie Services als Engie Energie.

Engie telt wereldwijd 152.900 medewerkers en heeft een omzet van circa tachtig miljard euro. Engie Services, voorheen Cofely, telt zo’n zesduizend werknemers en behaalde in 2015 een omzet van bijna 1,2 miljard euro.

Datacenters en IoT

Ingenieurs- en installatiewerk vormt het hart van Engie Services, waarbij het zich heeft gespecialiseerd in duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. De afgelopen jaren heeft het bedrijf in dit kader ook een positie gebouwd als bouwer en exploitant van datacentra, onder andere in Maastricht en Roermond. Als dochteronderneming van het Franse nutsconcern Engie (voorheen GDF Suez) beschikt het over veel kennis van energie- en koelingsvoorzieningen. Daarnaast biedt Engie Services steeds meer toepassingen voor internet of things (IoT), onder andere in gebouwen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5724320). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×