Managed hosting door True

Project krijgt concurrentie

 

Microsoft Project, totnogtoe dominant op het vlak van projectbeheer- en planninsoftware, zal voortaan rekening moeten houden met een Open Source-concurrent.

Het gaat om een pakket van het bescheiden Californisch bedrijf Niku. Hoewel Niku - met 200 medewerkers - relatief klein is kan het toch een aantal grote klanten (3M, Barclays, Toyota, Unilever) voorleggen die gebruik maken van zijn project en portfolio management software. Het bedrijf heeft zopas een Open Source-versie van zijn projectplanningstool Workbench gelanceerd.

Deze Open Workbench is gratis af te halen op www.openworkbench.org. De broncode zal vanaf volgende maand toegankelijk zijn op www.sourceforge.net, de ontwikkelingssite van de Open Source-community.
Gartner research directeur Matt Light bevestigt dat de markt van projectplanningsoftware, goed voor 1 miljard dollar en stevig in handen van Microsoft, een commodity is geworden. "Dankzij de komst van Open Source-soft zullen leveranciers zich voortaan kunnen concentreren op de vraag naar complexe toepassingen inzake portfolio management, IT-planning, good governance, en dies meer." Nog volgens Gartner zou de markt van project en portfolio management waarop Niku zich positioneert dit jaar goed zijn voor een groei van 20 procent.


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/317831). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.