Managed hosting door True

Exact: Geen nieuwe reorganisatie in 2009

 

Exact verwacht in 2009 geen nieuwe reorganisatie door te voeren. Dat zegt ceo Rajesh Patel. In 2008 schrapte het bedrijf banen en werden kostenbesparende maatregelen ingevoerd. Nieuwe maatregelen blijven daardoor voor 2009 hoogstwaarschijnlijk achterwege, zegt de algemeen directeur.

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verwacht in 2009 geen nieuwe reorganisatiemaatregelen door te voeren. Dat zei ceo Rajesh Patel in een interview met Computable over de jaarcijfers van 2008. De algemeen directeur blikt daarbij vooruit op 2009. "Ik weet natuurlijk niet zeker of we de bodem van deze recessie al hebben bereikt maar ik verwacht vooralsnog geen nieuwe maatregelen te moeten doorvoeren. Dat is het uitgangspunt voor 2009. Alleen als de economische situatie nog veel slechter wordt moeten we alsnog actie ondernemen."

De ceo denkt dat zijn bedrijf sterk staat in economisch zware tijden omdat het vroeg maatregelen nam tegen de economische achteruitgang. In april 2008 startte het bedrijf met besparende maatregelen om de algemene kosten omlaag te krijgen, zoals beknibbeling op de reiskosten. Later werd een vacaturestop ingesteld. Openstaande vacatures die minder belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering werden ingetrokken. Het bedrijf besloot ook om tien procent van de banen te schrappen. Daardoor werd het aantal werknemers voor het einde van 2008 teruggebracht tot onder de 2500.

"We hebben eerst goed onderzocht waar we kosten konden besparen ,voordat we de maatregelen namen. Veel bedrijven zijn nu heel paniekerig en abrupt kosten aan het snijden. Daardoor maken ze fouten. Ik ben blij dat wij vroeg en weloverwogen de reorganisatie hebben doorgevoerd." Toch wil algemeen-directeur Patel door het onzekere economische klimaat geen specifieke prognose voor de cijfers van 2009 afgeven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2871009). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Exact heeft buiten enkele managers in 2008 niet noemenswaardig mensen ontslagen. Ze hebben alleen geen mensen aangenomen. Medewerkers werken er gemiddeld niet langer dan 2 jaar. Dan is krimp heel eenvoudig.
Behoud kwaliteit in het werk is wel twijfelachtig.

Vacatures bij Exact
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×