Managed hosting door True

Computer Associates neemt Miramar over

 

Softwarebedrijf Computer Associates (CA) heeft Miramar Systems overgenomen, een leverancier van tools voor desktopmigratie. De omvang van de het in contanten bedaalde overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Door de overname voegt CA aan zijn softwareaanbod voor desktopbeheer de gepatenteerde 'Desktop DNA'-technologie van Miramar toe. Die zou het uopwaarderen van pc's en besturingssystemen veel eenvoudiger maken door alle aspecten van de configuratie van elke pc (de verschillende instellingen voor programma's, printers, e-mailadressen, et cetera) automatisch te beheren, over te hevelen naar een andere pc en te onderhouden.
 
"Onze klanten hebben twee belangrijke streefdoelen op het vlak van desktopbeheer: de kosten van het pc-park beperken en investeringen in pc's maximaal terug te verdienen", stelt Mark Barrenechea, senior vice president voor productontwikkeling bij CA. Volgens hem maken de producten van Miramar dat mogelijk.
 
CA gaat ervan uit dat veel bedrijven binnenkort hun pc-park zullen aanpassen aan de huidige normen, aangezien de economie nu eindelijk lijkt te herstellen na een dip van jaren - een periode waarin opwaarderen door budgettaire beperkingen lang werd uitgesteld. Ook de groeiende bezorgdheid om beveiliging noopt veel bedrijven tot het updaten of vervangen van hun pc's. Al die bedrijven wil CA maar al te graag voorzien van software die dat update- of migratieproces moet vereenvoudigen.
 
In CA's productaanbod voor desktopbeheer zaten al oplossingen voor softwaredistributie, asset management, beheer op afstand, back-up en herstellen van gegevens, antivirus en beveiligingsbeheer. De 'Desktop DNA'-technologie van Miramar wordt geïntegreerd in de productfamilies Unicenter, Brightstor en Etrust. De Miramar-producten zullen apart worden gepromoot onder de naam van CA.
Miramar is opgericht in 1989 en is in meer dan 30 landen vertegenwoordigd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258013). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×