Managed hosting door True

EC onderzoekt standaardiseringsproces OOXML

 

Open XML

Een Spaanse tekenaar maakte een tekening over de nationale ISO-stemmingen.

De Europese Commissie onderzoekt of het standaardiseringsproces van Office Open XML (OOXML) geheel legaal is verlopen. De commissie heeft daartoe informatie opgevraagd bij Microsoft.

De Europese Commissie onderzoekt of Microsoft zich aan de antitrustregels heeft gehouden toen het bedrijf het Office Open XML wilde laten goedkeuren als internationale standaard. Microsoft is gevraagd informatie te overleggen die meer duidelijk maakt over de gang van zaken in het standaardiseringproces. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Het opvragen van de informatie bij Microsoft is een eerste stap in het onderzoek. De Wall Street Journal haalt bronnen aan die zeggen dat een kritisch onderzoek door de Europese Commissie nabij is.

In september stemden nationale standaardorganisaties of OOXML een standaard zou worden. In de weken en maanden voor de stemmingsronde sloten veel nieuwe leden, waaronder veel Microsoft-aanhangers, zich aan bij deze organisaties. Volgens bronnen van het Amerikaanse dagblad wordt nu onderzocht of dit wel legaal was. Microsoft vindt echter dat tegenstanders hetzelfde hadden kunnen doen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2340576). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×