Managed hosting door True

IFS neemt WorkWave over

 

Deal handen schudden overname

De Zweedse erp-leverancier IFS, in Nederland gevestigd in Eindhoven en Utrecht, neemt het Amerikaanse WorkWave over, een SaaS-leverancier voor zakelijke dienstverleners de logistieke sector. Met deze overname wil IFS zijn aanbod voor servicemanagement in het mkb verbeteren. De partijen verwachten de acquisitie in het vierde kwartaal van 2017 af te ronden. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

WorkWave is opgericht in 1984. De SaaS-oplossingen stroomlijnt backofficetaken, vergroot het inzicht op de activiteiten van de buitendienst en automatiseert de sales en marketing. Het bedrijf zegt ruim 7300 klanten te bedienen. Het richt het zich op de logistieke sector en de mkb-servicemarkt (zoals bedrijven op het gebied van ongediertebestrijding, tuinen en beplanting, schoonmaak, verwarming, installatie en koeling, loodgieterswerk en elektrische installaties).

Via de overname van WorkWave richt IFS zich naast de grotere servicegerichte bedrijven nu ook op de mkb-servicemarkt. De 260 medewerkers van WorkWave treden ook toe tot IFS.

WorkWave beschikt over vier Amerikaanse kantoren, met het hoofdkantoor in Holmdel (New Jersey). De Europese vestiging bevindt zich in het Italiaanse Verona.

IFS op overnamepad

IFS is een overnamepad. Het nam eerder dit jaar het Engelse Mplsystems en het Engels-Ierse Field Service Management over. In 2016 kocht het Mxi Technologies. Dat is een Canadese aanbieder van onderhoudssoftware voor de luchtvaartindustrie. Een jaar daarvoor (2015) nam het VisionWaves over, een softwarebedrijf uit Zeist. Dit om stappen te maken in business intelligence (bi).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6219726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×