Managed hosting door True

Amerikaanse investeerder Apollo koopt Rackspace

De Amerikaanse clouddienstenleverancier Rackspace komt in handen van investeringsmaatschappij Apollo Global Management. De Amerikaanse geldschieter heeft zo’n 4,3 miljard dollar over voor Rackspace. Bij de transactie is ook investeerder Searchlight Capital Partners betrokken; die neemt een minderheidsbelang.

Rackspace meldde in 2014 nog dat het als bedrijf zelfstandig wilde doorgroeien, nadat het was benaderd door diverse, in een overname geïnteresseerde partijen. Twee jaar later kiest het Texaanse bedrijf toch voor een nieuwe eigenaar: onder de vlag van Apollo verwacht de clouddienstverlener meer mogelijkheden te hebben om te investeren in productinnovatie en verdere groei.

De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond, mits de mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten, de Europese Unie en Israël toestemming geven alsook de aandeelhouders. Rackspace staat nu nog aan de Nasdaq genoteerd.

Het in 1998 opgerichte bedrijf is inmiddels in 120 landen actief en draaide in 2015 een omzet van twee miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5824637). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×