Managed hosting door True

Main Capital investeert in SaaS-bedrijf Chainfood

 

Investeerder Main Capital neemt een belang in de Nederlandse SaaS-leverancier Chainfood uit Arnhem. Dat bedrijf levert webdienst ChainPoint voor het monitoren van de leveranciersketen (supply chain). De clouddienst wordt onder meer gebruikt door bedrijven in de voedingsindustrie, farmacie en detailhandel.

Chainfood gebruikt de investering voor een nieuwe groeistrategie. Het bedrijf wil de klantenkring de komende jaren fors uitbreiden via een partnernetwerk. Daarbij ligt de nadruk op de voedingsindustrie, farmacie en detailhandel.

Johan Zandbergen, ceo van Chainfood: 'De ervaring en kennis die Main meeneemt als investeringspartner hebben ons doen besluiten om deze nieuwe groeifase met hen in te zetten. De komende jaren zullen we ons focussen op een internationale groeistrategie, waar het juist belangrijk is om ook een volwassen partnerkanaal op te tuigen.'

Paardenvlees

Volgens de investeerder zijn traceerbaarheid, monitoring en auditing een steeds belangrijker onderdeel van bedrijfssoftware voor logistieke processen. 'Affaires als het paardenvleesschandaal hebben duidelijk bewezen dat de grote multinationals van vandaag zich niet langer kunnen verschuilen achter ‘we wisten het niet”. Controleren en daarmee het monitoren van de meest complexe supply chains is noodzaak geworden', zegt Charly Zwemstra, managing partner van Main Capital Partners.

Main Capital Partners nam in 2012 een meerderheidsbelang in het Eindhovense softwarebedrijf Sofon. Medio 2013 heeft de investeerder een meerderheidspositie verworven in Connexys, een Rotterdamse leverancier van software voor personeelswerving en talentbeheer. De investeerder richt zich vooral op SaaS-leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4955615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×