Managed hosting door True

Interoute breidt Gents datacenter uit

 

Leverancier van datacenterdiensten Interoute heeft de oppervlakte van zijn datacenter in het Belgische Gent bijna verdubbeld tot vijftienhonderd vierkante meter. Het datacenter kan nu 9600 servers herbergen. Het datacenter in Gent wordt inmiddels gebruikt door klanten als ict-dienstverlener Domoware, lingeriefabrikant Van de Velde en de Vlaamse energieleverancier Eandis.

Toegangscontrole gebeurt door biometrische checks van vingerafdrukken. Dit gebeurt op afstand vanuit het datacenter in Amsterdam. Het gebouw wordt binnen en buiten bewaakt met camera’s. Het datacenter is voorzien van een ISO 27001-certificaat en heeft een zogeheten power usage effectiveness (PUE) van 1,4.

Klanten profiteren van de grote connectiviteit, waaronder Multi-Protocol Label Switching (MPLS), internettoegang, ip-transit en Ethernet-diensten. Het datacenter in Gent staat, via het pan-Europese netwerk van de dienstverlener, in directe verbinding met de Interoute-datacenters in onder andere Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt. Disaster recovery en bedrijfscontinuïteit zijn geïntegreerd, met de mogelijkheid om diensten als dat nodig is door te sturen naar Interoute Point of Presence-datacenters (PoP) in Brussel en Oostkamp.

Ict-dienstverleners

Volgens executive vice-president enterprise solutions Jan Louwes is er een groeiende behoefte bij middelgrote bedrijven aan datacenters binnen de Europese grenzen. ‘Vooral in en rondom Gent zien we een sterke groei van bedrijvigheid. Bij productiebedrijven, maar ook bij system integrators en andere ict-dienstverleners, biotechnische bedrijven, overheidsinstanties en multinationals.’

Interoute is de eigenaar en operator van een platform voor cloud-diensteniEuropa, dat ruim zestigduizend kilometer glasvezel, tien eigen datacentra en nog eens honderdveertig aangesloten partnerdatacentra in heel Europa verbindt. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai. Interoute is eigendom van de Sandoz-familie en investeringsmaatschappij Dubai Holding uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4722995). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×