Managed hosting door True

Oostendse Zora Bots komt met nieuwe robot

 

Robot

Het Belgische bedrijf Zora Bots heeft een nieuwe humanoïde robot ontwikkeld die naar de naam 'Oliver' luistert. Tegelijk kondigt bouwondernemer Bart Versluys aan dat hij zijn aandeel in het bedrijf optrekt.

Zora Bots uit Oostende heeft een nieuwe humanoïde robot ontwikkeld die Oliver werd gedoopt. De robot herkent gezichten, kan stemmen analyseren en beweegt vlot in elke richting. Oliver kan ook obstakels vermijden en mensen begeleiden naar hun bestemming. Sinds enkele jaren in het bedrijf actief op de ontwikkeling van robots die onder meer in de gezondheidszorg (Zora) en in de retail (Pepper) gebruikt kunnen worden.

Bart Versluys

Aandeelhouder Bart Versluys van de gelijknamige bouwgroep investeerde vorig jaar al vijf miljoen euro in het bedrijf en heeft zijn kapitaalinbreng aanzienlijk verhoogd om een internationale doorbraak van de Zora Bots te vergemakkelijken. Daarmee heeft hij nu de helft van de aandelen in handen. Fabrice Goffin en Tommy Deblieck, de twee oprichters, hebben samen de andere helft. Zora Bots is intussen in Europa, de Verenigde Staten en Azië actief. Het bedrijf heeft zestien kantoren en verdelers verspreid over 22 landen. Onlangs werden partnerships getekend met Chinese bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6305228). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.