Managed hosting door True

Ortec Finance helpt geldcoach met data-aggregatie

Bedrijf levert technologie aan ABN Amro-initiatief Prospery

 

Analyse

Het Rotterdamse Ortec Finance, leverancier van risk- en returnmanagement, levert de rekenmotor ‘Opal’ aan Prospery, een nieuwe vermogensbeheerder in Duitsland. Prospery is een initiatief van ABN Amro. Het betreft een financieel planningssysteem dat inzicht geeft in het risico en rendement van investeringsbeslissingen, dat ook gebruikt wordt voor cashflowanalyses en om de haalbaarheid van financiële doelen van klanten te bepalen.

De tool voor financiële planning gebruikt ‘wat als-scenario's’ om in beeld te brengen hoe haalbaar financiële doelen zijn bij verschillende marktontwikkelingen. Ook de gevolgen van investeringsbeslissingen en veranderingen in de financiële situatie van een klant worden door Opal duidelijk. ‘Door data-aggregatie, het opnieuw structuren van bestaande data uit verschillende bronnen, krijgen klanten een compleet overzicht en zijn gegevens van de klant direct bruikbaar voor financieel advies. De Opal-api is ingezet voor het online platform. Klanten die kiezen voor persoonlijk advies kunnen terecht bij een coach, die extra functionaliteiten ter beschikking heeft via de gebruikersomgeving van Opal. De coaches kunnen financiële adviezen via de gebruikersomgeving van Opal tot in detail uitwerken en deze presenteren via video-calls. Beide oplossingen worden door Ortec Finance gehost’, aldus het bedrijf.

Data-aggregatie

Iwan Schafthuizen, verantwoordelijk voor business development bij Ortec Finance, licht toe uit welke bronnen bestaande data opnieuw gestructureerd wordt. ‘Het betreft de financiële data van een individu. In Duitsland zijn ze hier al verder mee dan in Nederland. Zo zijn er verschillende partijen zoals Figo die financiële informatie van wel tachtig verschillende banken en vermogensbeheerders kunnen samenbrengen.’

Hij vervolgt: ‘Opal maakt deel uit van een volledig systeem dat in negen maanden is gebouwd door verschillende partijen zoals Het Nederlandse Virtual Affairs (front end), Five Degrees (business proces management), het Duitse Figo, wijzelf en wat kleinere partijen. Het is een typisch voorbeeld van een robo-platform waar gebruikers ook een virtuele connectie kunnen maken met een adviseur. Samen vormt dit een hybride advies, wat je nog niet veel ziet op het gebied van financiële planning.’

Schafthuizen geeft ten slotte aan dat nog onbekend is of de technologie ook naar Nederland komt. Wel vertelt hij dat ABN Amro heeft aangekondigd dat ze de technologie verder in Europa wil inzetten.

Ortec Finance en Prospery

Ortec Finance levert wereldwijd technologie en advies op het gebied van risk- en returnmanagement. Het bedrijf is in 1981 opgericht in Rotterdam en telt honderdtachtig medewerkers.

Prospery bestaat uit Prospery View, Prospery Coach en Prospery Invest. Prospery View geeft klanten online inzicht in hun totale vermogen, ook als rekeningen bij andere banken lopen. Prospery is voor klanten met een vermogen vanaf tweehonderdduizend euro en is binnen vijftien minuten te gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6261985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Ortec
Vacatures Business Analytics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×