Managed hosting door True

Centennium ontwikkelt bi-centrum gemeente Westland

 

Het nieuwe gemeentekantoor van de gemeente Westland in Naaldwijk

Gemeente Westland heeft Centennium geselecteerd voor het ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn Business Intelligence Competence Center (BICC). De samenwerking gaat in per 1 januari 2018 en heeft een looptijd van twee jaar, met een mogelijkheid tot een verlenging van twee jaar. De waarde van het contract is niet bekend.

‘Samen met gemeente Westland wordt een bi-proces ingericht en zullen diverse projecten worden uitgevoerd. Tevens krijgt een groep Westland-medewerkers gerichte opleidingen en trainingen, om op termijn zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. De gemeente hoopt met bi en het centrum tot een structurele en auditeerbare informatievoorziening te komen. Het BICC kan gezien worden als een team van mensen dat zich bezighoudt met alle vraagstukken op het gebied van data- en informatieverwerking. Het uiteindelijk doel is dat de gemeente Westland zelfstandig het centrum kan runnen, maar dit is uiteraard afhankelijk van welke rollen ze zelf willen en kunnen vervullen’, vertelt accountmanager Ferry Eijgel.

Hij licht ook de verschillende rollen in het team van BICC toe: ‘Het gaat hierbij om acht rollen, die uiteraard niet per se door acht verschillende mensen moeten worden vervuld. Het team dat wij voor ogen hebben, bestaat uit een scrum-master/projectleider, een bi-analist, een bi-architect, een bi-beheerder, een back-endontwikkelaar, een front-endontwikkelaar, een database-adminstrator en een tester.’

Hoger plan

‘In 2015 is gemeente Westland een adviestraject gestart ten behoeve van de ontwikkeling van de BICC. De positieve resultaten van een pilotproject hebben geleid tot de onderhavige Europese Aanbesteding voor de aankomende jaren. De aanbesteding is een belangrijke stap om de gemeentelijke informatievoorziening alsook de dienstverlening naar een hoger plan te tillen. We hopen dit samen met Centennium te realiseren in de komende jaren’, aldus Ronald Dekker, projectmanager binnen de gemeente Westland en verantwoordelijk voor het BICC.

De Zuid-Hollandse gemeente Westland, sinds januari 2004 een samenvoeging van vijf gemeenten, telt 105.885 inwoners. Gemeente Westland is daarmee één van de dertig grootste gemeenten in Nederland.

Centennium, opgericht in 1998, richt zich met zijn dienstverlening vooral op business intelligence en datawarehousing. De organisatie telt 45 medewerkers en is gevestigd in Den Haag (hoofdkantoor) en Geldermalsen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6260352). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Het zal wel aan mij liggen maar ik snap niet waarom gemeente Westland denkt dat zij een bi club nodig hebben om "...tot een structurele en auditeerbare informatievoorziening te komen.."

Het zal wel aan mij liggen maar ik snap niet waarom gemeente Westland denkt dat zij een bi club nodig hebben om '...tot een structurele en auditeerbare informatievoorziening te komen...'

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Business Analytics

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×