Managed hosting door True

QlikTech koopt NcomVA om visualisatietools

 

Business intelligence-leverancier Qlik Technologies (Qliktech) heeft NComVA overgenomen. Dit Zweedse bedrijf levert geavanceerde visualisatiesoftware. Beide bedrijven zijn al vanaf 2011 partner, waarbij Qliktech de software van NcomVA gebruikt in zijn bi-platform Qlikview. De bi-leverancier verwacht door de overname de technologie beter in te kunnen zetten voor het visualiseren van analyses van uiteenlopende gegevensverzamelingen.

De software van NcomVA kan data op verschillende manieren visualiseren, zoals de 'table lens', de radargrafiek, het strooidiagram, parallelle coördinatoren, het boomdiagram en 'fish eye bars'. Ook is er een tool voor het maken van interactieve tijdbalken om te laten zien wanneer gegevens zijn veranderd en hoe ze zich gedurende een bepaalde periode ten opzichte van elkaar verhouden.

Tot de producten van het Zweedse bedrijf behoren verder mapping technologie-tools voor het genereren van geografische kaarten. NcomVa is voortgekomen uit NCVA, een Europees onderzoekscentrum voor visualisatietechnieken. Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, is een belangrijke klant.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4726622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×