Managed hosting door True

Rechter: Justitie versus Oracle begint 7 juni

 

De rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Oracle begint op 7 juni. Beide partijen moeten elkaar inzage geven in vertrouwelijke documenten.

Dit heeft rechter Vaughn Walker besloten. Beide partijen mikten eerst op een aanvangsdatum van 21 juni (http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i1204rcl.htm). De rechter heeft dat echter iets naar voren gehaald.
 
Hij komt Justitie nu tegemoet met de inwilliging van diens eis om inzage in klantenkortingsdocumenten van Oracle. Het ministerie stelt dat die paperassen noodzakelijk zijn om inzicht te verschaffen in de - hoge - kortingen die de databankfabrikant klanten zou bieden om concurrenten als Peoplesoft en SAP de pas af te snijden.
 
Oracle heeft echter ook een punt gescoord. Het ministerie moet op zijn beurt de tegenpartij toegang geven tot vertrouwelijke informatie. Dit zijn documenten met de resultaten van enquêtes en onderzoeken van Justitie onder klanten en concurrenten van Oracle.
 
De rechtszaak draait om Oracles voorgenomen vijandige overname van Peoplesoft. Justitie wil dit verbieden omdat daarmee de concurrentieverhoudingen in de markt voor bedrijfsapplicaties scheef zou komen te liggen. Oracle spreekt dit tegen en baseert zich daarvoor onder meer op de teruggang in Peoplesofts inkomsten uit de verkoop van softwarelicenties (http://www.computable.nl/artikels/buitlan4/i1204rcm.htm).
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×