Managed hosting door True

Newion steekt 2,2 miljoen in DataStories

 

De Belgische data-analyse-specialist DataStories haalt 2,2 miljoen euro op bij de Nederlandse investeerder Newion Investments. Ook het managementteam investeert mee. Het geld wordt gebruikt om het analyse- en data-interpretatieplatform verder te ontwikkelen en om de marketing- en verkoopactiviteiten uit te breiden.

DataStories biedt een data- en analyseplatform dat op basis van kunstmatige intelligentie, data-interpretatie en voorspellende analyses data weergeeft in zogenaamde verhalen (stories). Dit moet besluitvormers ondersteunen bij het maken van (product)keuzes om zo hun doelstellingen (kritieke prestatie-indicatoren, kpi’s) te behalen. Het platform is bedoeld voor onderzoek & ontwikkeling (r&d)-teams, marktonderzoekers en fabrieken.

Het bedrijf uit Turnhout is in 2011 opgericht door Katya Vladislavleva (ceo) en is in de afgelopen jaren zelfstandig gegroeid. Tijdens zijn eerste investeringsronde haalt het bedrijf 2,2 miljoen euro op bij het eigen managementteam in combinatie met de Nederlandse investeerder Newion Investments. Frank Claassen van Newion krijgt hiermee een plekje in de Raad van Bestuur van DataStories.

Newion Investments, met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, investeert in it-bedrijven in de Benelux-regio, zoals het Nederlandse Synple en het Belgische Oxynade.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6397694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.