Managed hosting door True

Karmijn investeert in erfgoedspecialist Picturae

 

Groeikapitaal

Picturae, softwareleverancier voor het digitaliseren, beheer en de opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, ontvangt een investering van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Het management en Karmijn Kapitaal nemen het bedrijf over van de huidige aandeelhouders. De organisatie uit Heiloo gebruikt de investering voor technologische innovatie en om internationaal te groeien.

Picturae levert software voor het digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film en audio. Het ontwikkelt websites voor de online ontsluiting van het digitale materiaal en beschikt over een collectiebeheersysteem (Memorix Maior) en een crowdsourcing-platform (Velehanden). Het bedrijf nam eerder dit jaar het digitale bureau Driebit over.

Mark Lindeman, ceo van Picturae, zegt dat het bedrijf toe is aan een volgende stap in zijn dienstverlening. ‘Door de investering van Karmijn hebben we de middelen om hier verder in te innoveren. Daarnaast helpt hun aanpak ons om onze internationale groeiambities waar te maken.’

Het managementteam van Picturae bestaat naast Mark Lindeman uit Walter Tromp en Carolijn van Boetzelaer. In samenwerking met Karmijn Kapitaal nemen zij het bedrijf over van de huidige aandeelhouders.

Picturae beschikt naast het hoofdkantoor in Heiloo over een vestiging in New York en een productielocatie in Montpellier. Het bedrijf bedient internationale klanten zoals Stadsarchief Amsterdam, Moma, Unesco, Smithsonian Institution, The Frick Collection en het Van Gogh Museum.

Karmijn Kapitaal

Karmijn Kapitaal is in 2010 opgericht door Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke. Het investeringsfonds participeert in Nederlandse mkb’ers met een divers managementteam. Het focust zich naast de traditionele economische factoren ook op zachtere waarden zoals medewerkerstevredenheid, creativiteit en persoonlijke relaties. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6372203). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Picturae

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.