Managed hosting door True

ICT Group rondt boei van duizend medewerkers

 

Groei

ICT Group uit Barendrecht heeft duizend medewerkers in dienst. Die mijlpaal is behaald via de overname van High Tech Solutions (HTS), een softwareleverancier uit Apeldoorn. ICT Group nam vorig jaar al meerdere bedrijven over, zoals Raster, BMA en Nozhup. Er zijn geen financiële details bekend over de aankoop van HTS.

High Tech Solutions is in 2006 opgericht en levert ict-consultancydiensten in de telecom, gezondheidszorg, beveiliging en productie. Het meent jaarlijks een winst van 2,5 miljoen euro te realiseren.

ICT Group en HTS werken al langer samen. Nu kondigt de groep de overname aan. Via de overname voegt ICT Group 25 medewerkers aan het personeelsbestand toe. De ict’ers gaan aan de slag op de machine & systems-tak van ICT Group. Daarmee passeert het de grens van duizend medewerkers. Eind 2016 stond de teller nog op 919 fte.

Overnamepad

ICT Group mikt op een autonome groei in combinatie met overnames. Het heeft de afgelopen jaren diverse partijen in binnen- en buitenland overgenomen, zoals Raster (softwaremaker voor industriële automatisering), BMA (Bureau Medische Automatisering) en Nozhup (detacheerder van industriële software- en systeemingenieurs).

In 2016 realiseerde het bedrijf uit Barendrecht een omzetgroei van 25 procent. De autonome groei was goed voor acht procent. De resterende zeventien procent van de omzetgroei komt door overnames. De omzet kwam neer op 89,7 miljoen euro en de winst steeg met 41 procent tot vijf miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6037345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×