Managed hosting door True

ICT Group koopt activiteiten oud-Imtech-divisie

 

ICT Group (voorheen ICT Automatisering) neemt een deel van de ict-activiteiten van het voormalige Imtech-onderdeel Traffic & Infra over. Het gaat om ict-diensten voor waterschappen en waterbedrijven. Per 1 juli 2016 treden vijftien voltijdmedewerkers (fte) van het voormalige Imtech Traffic & Infra in dienst bij ICT Group.

De overname omvat alleen de ict-activiteiten voor waterschappen en waterleidingbedrijven. Ict-diensten voor mobility, parkeerdiensten, en energie blijven onderdeel van Dynniq, zoals de oud-Imtech tak begin 2016 werd gedoopt.

Het bedrijf rekent ict-diensten voor waterleidingbedrijven en waterschappen niet langer tot zijn kernactiviteiten. Imtech Traffic & Infra kwam na het faillissement van Imtech in 2015 in handen van investeerder Egeria die het bedrijf in februari 2016 omdoopte tot Dynniq.

ICT Group hoopt met de kennis en ervaring van de nieuwe medewerkers zijn ict-activiteiten op het gebied van water en infrastructuur verder uit te bouwen. Het bedrijfsonderdeel Water en Infrastructuur van ICT Group richt zich op ict-oplossingen die installaties en systemen op afstand kunnen uitlezen en bedienen. Het levert oplossingen aan drinkwaterbedrijven en waterschappen. Het gaat onder meer om toepassingen van sensoren (internet of things) en de analyse van grote datasets (big data). Zo wordt bijvoorbeeld voorspeld wanneer een installatie uitvalt of onderhoud nodig heeft.

Het is niet bekendgemaakt wat ICT Group voor de activiteiten van het voormalige Imtech-onderdeel betaalt.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5781403). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×