Managed hosting door True

Windows 8 geschikt voor intelligente systemen

 

Microsoft is van plan zijn nieuwe besturingssysteem Windows 8 ook geschikt te maken voor intelligente systemen ofwel ‘embedded systems’, zoals geldautomaten, pinapparatuur en scanapparatuur.

Microsoft ontwikkelt Windows 8 niet alleen voor pc's, notebooks, tablets, smartphones en servers. Er komt ook een speciale versie voor zogenaamde smart embedded apparatuur. Dit meldt Kevin Dallas, general manager voor Windows Embedded op zijn MSDN blog. De versie heet de Windows Embedded Enterprise v.Next en heeft een Compact als Standard versie. De Embedded Compact maakt gebruikt van Visual Studio 2010 waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen. Windows Embedded Standard ondersteunt ARM-processors.

Apparaten die werken met Windows Embedded Enterprise v.Nex kunnen op afstand worden beheerd, updates krijgen en downloads verwerken. Windows Embedded Enterprise v.Nex is compatibel met Windows Systems Center 2012. Data die afkomstig is van apparatuur die werkt met Windows Embedded Enterprise v.Nex en kunnen worden beheerd en opgeslagen op Microsoft's Azure platform.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4282143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.