Managed hosting door True

Websites overheid door ddos-aanval lamgelegd

 

De websites www.overheid.nl en www.regering.nl zijn afgelopen maandagavond onbereikbaar geworden door een aanval van hackers. De aanval van de groep, een 'distributed denial of service attack' (ddos), zou bedoeld zijn als protest tegen het kabinetsbeleid. Er is aangifte gedaan bij de politie.

Er wordt geprobeerd om overheid.nl en regering.nl zo snel mogelijk weer bereikbaar te maken, maar niet bekend is hoe lang dit gaat duren. Momenteel zijn ze allebei nog 'uit de lucht'. Het Ictu-programma Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid (Covcert.nl) doet extra onderzoek doen naar het voorkomen van ddos-aanvallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de 'lessons learned' van de huidige aanval.
 
Het voorval legt de vinger op een gevoelige plek: het opzetten van zo'n aanval is kinderspel. Letterlijk, want het blijken nogal eens jongeren, zogenoemde 'script kiddies', te zijn die verantwoordelijk zijn voor ddos-aanvallen. Aanvalsplannen en handleidingen kunnen door zulke 'script kiddies', die vaak geen clou hebben van wat ze kunnen aanrichten, tamelijk eenvoudig van het internet worden geplukt
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/382166). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×