Managed hosting door True

München haalt Linux-plannen weer uit de ijskast

 

De gemeenteraad van de Duitse stad München gaat na een risicoanalyse de eerdere plannen om over te stappen op Linux weer nieuw leven inblazen.

München besloot vorig jaar om 14.000 ambtenaren te laten overstappen op Linux. De stad kreeg echter twijfels toen bleek dat het open-sourcebesturingsysteem mogelijk inbreuk maakt op diverse patenten. Na vragen van het Groene gemeenteraadslid Jens Mühlhaus besloot het bestuur van München begin augustus om eerst de risico's van een dergelijke overstap in kaart te brengen, meldt Webwereld.
 
Mühlhaus vreesde dat de lopende patentzaken het gemeentebestuur van München zou kunnen platleggen, als de stad overging op Linux. Uit de risicoanalyse blijkt nu dat deze angst overdreven is. Voor München aanleiding om alsnog met de uitrol te

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/378910). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Natuurlijk mooi dat Munchen weer doorgaat. Het is toch een showcase voor linux toepassingen in grotere organisaties. Ze hebben zat problemen, maar als ze kunnen aantonen dat je die kan overwinnen én nog rendabel kan zijn is Linux toch weer een stuk verder.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×