Managed hosting door True

Unisys biedt weer Linux op zijn Intel-mainframe

 

Unisys levert per direct weer Linux op de zware ES7000-servers met Intels Itanium en Xeon--processoren. Het betreft de distributies van Red Hat en Novell (Suse).

Dit maakte Unisys bekend op de Linuxworld-bijeenkomst die deze week plaatsvindt in San Francisco. Daar onthult het bedrijf ook dynamische partitionering voor Linux op zijn zware servers. De ES7000 kan die functionaliteit autonoom – en dus automatisch – inzetten, bijvoorbeeld in het geval van een sterk toenemende applicatiebelasting binnen een van de partities.

De serverfabrikant bood in maart vorig jaar al de Linux-distributie van SCO, voorheen Caldera, op zijn ES7000-reeks. Daarvoor had Unisys een samenwerking opgezet met SCO, die kort daarna zijn omstreden juridische kruistocht tegen Linux begon om in mei zijn Linux-uitvoering te laten vallen. Unisys liet de grotere Linux-distributies Red Hat en Suse echter links liggen. Tot op heden hield de oud-mainframefabrikant het dan ook bij de zware Enterprise- en Datacenter-uitvoeringen van Windows.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/328088). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×