Managed hosting door True

Evans Data: Linux 'veiliger' dan Windows

 

Linuxgebruikers hebben nauwelijks last van virussen of computerkrakers. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd gebruikers van en ontwikkelaars voor het open source besturingssysteem.

De meeste problemen rond Linux ontstaan door incomplete veiligheidsinstellingen en verkeerd geconfigureerde webservers, concludeert Evans Data, een ict-onderzoeksbureau in Californië dat het onderzoek uitvoerde. De resultaten staan in schril contrast met een eerder onderzoek van hetzelfde bureau, waaruit bleek dat 60 procent van de niet-Linuxgebruikers en -ontwikkelaars wel eens een veiligheidsprobleem had gehad, en 32 procent zelfs drie of meer.
Het onderzoek staat ook lijnrecht tegen een onderzoek uit maart, van ict-onderzoeksbureau Forrester Volgens Forrester zijn juist de besturingssystemen van Microsoft veiliger dan Linux.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/325628). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Je hoeft niet echt doorgestudeerd te hebben om te constateren dat linux een heel stuk veiliger is mits goed geconfigureerd. Het is voor mij nog altijd een raadsel dat dit niet doordringt in het bedrijfsleven en bij de (semi) overheid waar ik zelf werk. Spelen belangen hier een rol of gaat het meer om een verankerd conservatisme? Angst voor een nieuw (oud) systeem. Kosten? Er spreekt weinig rationaliteit uit in het niet inzetten van Linux als het gaat om veiligheid.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×