Managed hosting door True

Nieuwe Android opent deuren naar laptop

 

student vrouw leren laptop computer

De nieuwe versie van Googles mobiele besturingssysteem Android is nu ook geschikt voor Intels x86-processoren. Dat opent de deur voor een Android-versie op generieke netbooks en laptops.

De net gepubliceerde versie van het gratis, open source besturingssysteem Android biedt 'basale ondersteuning voor x86'. Daarmee verbreden de ontwikkelaars hun bereik van alleen de ARM-processoren, overwegend gebruikt in pda's, naar op Intel-chips gebaseerde apparaten. Dat zijn behalve mobiele telefoons ook laptops en netbooks (sobere, goedkope laptops).

Kleine computers

Daarmee slaan de Android-ontwikkelaars, verenigd in de Open Handset Alliance, de weg in naar set top boxen, navigatiesystemen en andere kleine computers. Uit de technische planning blijkt niet wanneer Google volwaardige x86-ondersteuning denkt te kunnen bieden.

Tot de andere vernieuwingen in de zogeheten Cupcake-release behoren de mogelijkheid om video op te nemen, ondersteuning voor stereo Bluetooth, een bijgewerkte browser en besturingssysteem, de mogelijkheid te kopiëren en plakken en talloze verbeteringen aan het e-mailprogramma.

G1 en G2

Half december 2008 verscheen het geïllustreerde gerucht dat T-Mobile, HTC en Google zouden werken aan de opvolger van hun gezamenlijke G1-telefoon: de G2. De merkrechten daarover zijn in handen van T-Mobile.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2817130). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.