Managed hosting door True

Facilitaire kosten voor ICT bij gemeenten stijgen

 

Werkplek

Nederlandse gemeenten betaalden het afgelopen jaar meer aan facilitaire ict-kosten voor een werkplek dan het jaar ervoor. De kosten van telefonie daalden door lagere beltarieven en scherpere contracten.

De ict-kosten voor werkplekken bij Nederlandse gemeenten zijn het afgelopen jaar gestegen. Dat blijkt uit de Trendrapportage Facilitaire Kengetallen Gemeenten die zijn uitgevoerd door Capgemini.

De stijging van de kosten voor ict is een van de oorzaken van de stijging van de totale facilitaire kosten per werkplek. Die liggen op ongeveer vijftienduizend euro per jaar per werkplek. Dat is een stijging van tien procent vergeleken met de kosten vorig jaar. Duurdere ict en huisvestiging zijn vooral verantwoordelijk voor deze stijging.

Van de totale facilitaire kosten wordt ongeveer een kwart uitgegeven aan ict. Nederlandse gemeenten betalen 3798,34 euro voor ict bij een werkplek. Het gaat om de ict die centraal wordt aangeboden. Specifieke onderdelen zijn niet bij het bedrag inbegrepen.

Mobiele en vaste telefonie

De kosten voor telefonie maken voor zeven procent deel uit van de totale kosten aan ict, aldus de gegevens in de rapportage. Het gaat daarbij om mobiele en vaste telefonie. De gemiddelde telefoniekosten zijn ten opzichte van vorig jaar gedaald. Dit komt volgens Capgemini onder andere door lagere beltarieven en scherpe contracten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2771438). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×