Managed hosting door True

PDC: Concurrentie voor Google Apps

 

Microsoft gaat een uitgeklede versie van Office beschikbaar stellen binnen de browser. Alhoewel deze dienst op zijn vroegst eind 2009 verschijnt en niet gratis is, betekent het toch geduchte concurrentie voor Google Apps.

Microsoft gaat Office in de toekomst online beschikbaar stellen. ‘Office Web Applications' komt tegelijk op de markt met Office 14. Die opvolger van Office 12 verschijnt op zijn vroegst eind 2009. Dat maakte Microsoft dinsdag bekent op de Professional Developers Conference(PDC), die tussen 27 en 30 oktober plaatsvindt in Los Angeles.

Microsoft biedt nu al Office Online, maar daarmee kunnen gebruikers Officedocumenten enkel online opslaan en bekijken. Met ‘Office Web Applications' wordt het ook mogelijk Officedocumenten online te bewerken.

Mogelijk onderdeel van SharePoint

Hoewel het gaat om een uitgeklede variant van Office, die bovendien niet gratis is, betekent de komst van Microsofts online kantoorpakket toch geduchte concurrentie voor Google Apps. Dat zegt Rob Helm, analist bij Directions on Microsoft, dat zich sinds 1992 enkel richt op Microsoft.

Helm: "Microsoft heeft in eerste instantie geprobeerd met Google te concurreren door het op de markt brengen van goedkope Officeversies, maar deze stap is veel sterker. Microsoft heeft al een webgebaseerde versie van Excel die onderdeel uitmaakt van de SharePoint Server. Misschien gaat Office Web Applications daar ook onderdeel van uitmaken. Wanneer een bedrijf toch al heeft betaald voor Sharepoint server, is het eenvoudiger om Microsoft Web Appplications uit te rollen dan Google apps. Zelfs al is Google Apps gratis.

Helm denkt dat Microsoft behalve binnen SharePoint de online versie van het kantoorpakket ook beschikbaar gaat stellen als netwerkversie: "Bedrijven kunnen de Officeapplicaties dan beschikbaar stellen via hun intranet. Dat heeft voor hen als voordeel dat hun documenten binnen de bedrijfsmuren opgeslagen blijven."

Ook voor Firefox en Safari

Office Web Applications zal slechts een deel van de functionaliteiten van Office 14 bevatten. Helm: "Waar Word 2007 acht tabs met functies heeft, gaat Office Web Word er waarschijnlijk maar één hebben. Maar toch kan het interessant zijn voor gebruikers die alleen basale functionaliteiten nodig hebben, of Office alleen gebruiken om samen met partners aan documenten te werken."

Office Web Applications zal niet alleen draaien binnen Internet Explorer, maar ook binnen concurrende browsers zoals Mozilla Firefox en Apple's Safari.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2754206). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×