Managed hosting door True

Longhorn begint aan uitstel

 

Een verwachte testversie van de volgende generatie van Windows, codenaam Longhorn, komt toch niet dit jaar uit. Dit uitstel is vanwege beveiligingswerk dat Microsoft verricht.

De testversie zou volgens de voorlaatste planning komende zomer verschijnen. Topman Jim Allchin zegt nu dat dit niet haalbaar is. Microsoft heeft namelijk ontwikkelaars die werkten aan het Longhorn-project toegewezen aan het huidige Windows-team. Die versterking moet helpen bij het opwaarderen van de bestaande versies van het besturingssysteem.
Dit omvat Windows XP (in Home- en Pro-uitvoering), Windows 2000 (in Workstation- en diverse Server-uitvoeringen) en Windows Server 2003 (in enkele server-varianten). Al die versies bestaan bovendien ook nog in varianten voor 32-bit x86-processoren, Intels 64-bit Itanium-chip en AMD’s semi-64-bit Athlon64- en Opteron-processoren.

Eerder deze week liet topman Bob Muglia al weten dat Longhorn pas in 2006 op de markt komt. Bill Gates, mede-oprichter en software-architect van Microsoft, bevestigde deze schatting van Muglia. "Mensen speculeren dat we ergens in 2006 met iets komen. Dat is waarschijnlijk een valide speculatie, hoewel dit geen datum-gedreven product is", zegt Gates politiek. Hij houdt dus nog een slag om de arm.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/267435). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit zijn we wel gewend van MS. Beetje veel tam tam en poeha van MS voor iets dat over 2 jaar op de markt moet gaan komen dacht ik. Wat overigens interessant is; deze maand probeert het team van REACTOS een nieuwe spruit uit te brengen van deze open source kloon van Windows NT en XP. Als we het dan toch hebben over de lange termijn, men hoopt versie 1 uit te brengen in april 2005.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×