Managed hosting door True

SP3 voor XP komt nu via Automatic Updates

 

xp desktop

Windows XP krijgt z'n laatste update, SP3.

Het langverwachte derde service pack (SP3) voor Windows XP is nu echt vrijgegeven voor de massa. Microsoft brengt het pakket updates nu via zijn patch-distributiesysteem Automatic Updates.

Windows XP-gebruikers en -beheerders die hun besturingssysteem hebben ingesteld op automatisch downloaden van updates krijgen vanaf vandaag service pack 3 (SP3) binnen. Het bestand, dat al verkrijgbaar was via handmatige download, is bijna 70 MB groot en brengt ook een kleine snelheidsverbetering. De ontwikkeling van SP3 verliep overigens niet geheel vlekkeloos. Er waren op specifieke pc-configuraties wat problemen met proefversies van het pakket.

Laatste update

SP3 is de laatste update voor Windows XP, dat oorspronkelijk in 2001 op de markt kwam. Het pc-besturingssysteem kreeg in 2004 nog een flinke opfrisser met SP2. Dat pakket bracht niet alleen patches, maar ook een ingrijpende verbouwing van het besturingssysteem. XP kreeg met SP2 nogal wat broodnodige verbeteringen voor de beveiliging. Microsoft heeft inmiddels SP1 voor XP-opvolger Windows Vista uitgebracht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2632877). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Is het de redactie ook bekend of SP3 voot Windows XP ook weer (zoals bij SP2!) op een cd rom verkrijgbaar is? Dit mede gezoen de grootte en de daarmee gepaard gaande downloadtijd!

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×