Managed hosting door True

Gemeente Haarlem wil over naar Open Office

 

De gemeente Haarlem wil overstappen naar het open source applicatiepakket Open Office. Dit zou een besparing van een half miljoen euro moeten opleveren, melden enkele open source-sites.

Daaronder bevindt zich ook de website van het overheidsprogramma Open Standaarden en Open Source Software (http://www.ososs.nl/article.jsp?article=8703). Dat initiatief is met name gericht op overheidsgebruik van open source-programmatuur en geniet de steun van het ministerie van Economische Zaken.
 
De gemeente Haarlem gebruikt momenteel het Microsoft-pakket Office 97. Het heeft een overstap naar een nieuwere versie, bijvoorbeeld Office 2000, doorgerekend en dat zou jaarlijks 500.000 euro extra kosten. Na een vergelijkende studie naar de functionaliteit en het gebruik van Open Office en Office 2000 heeft de gemeente voor de eerstgenoemde gekozen. Naar verluidt komt het rapport van deze studie uit als openbaar document.
 
Eerder was er al soortgelijk nieuws over de gemeente Amsterdam (http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n4303sej.htm). Dat bleek echter alleen een proef te zijn en dan nog met een handjevol pc's: zesendertig stuks. Bovendien zijn dat machines van de ict-afdeling van de gemeente, niet pc's van het algemene personeel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258565). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×