Managed hosting door True

Verandering op komst in software licenties

Meer dan de helft van de softwareleveranciers is van plan zijn licentiemodel volgend jaar aan te passen. Dat voorspelt marktonderzoeker IDC in zijn nieuwe studie 'The Future of Software Licensing'.

Daarmee lijken de leveranciers in te willen gaan op de verwachtingen van de gebruiker. Deze laatste vraagt immers al jaren om een licentiemodel waarbij de waarde van de software beter aangetoond wordt. Nu heerst er bij de gebruiker vaak de frustratie dat ze te veel betalen voor de opbrengsten die ze uit hun licentie halen.
 
"De meeste leveranciers erkennen dat hun modellen verouderd zijn", zegt IDC-manager Amy Mizoras Konary. Een van de grote veranderingen die er staat aan te komen, is de omschakeling van een 'up front'-betaalmodel naar een abonnementsformule. Uit de IDC-studie blijkt evenwel dat die verschuiving vooral ondersteund wordt door de leveranciers, niet zozeer de gebruikers.
 
De studie toont overigens aan dat de klanten niet veel vertrouwen stellen in de verwachte modelaanpassing van de software-aanbieders. 70 procent denkt namelijk dat het beheer van hun licenties in de toekomst moeilijker zal worden in plaats van makkelijker. Konary is er echter van overtuigd dat de leveranciers dit soort bemerkingen wel degelijk in overweging zullen nemen wanneer ze volgend jaar met hun nieuwe licentiemodellen naar buiten zullen komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.