Managed hosting door True

Novell brengt Yast onder open source-licentie

 

Novell brengt het Suse-configuratiehulpmiddel Yast uit onder een open source-licentie. Daarnaast kondigt het versie 9.1 aan van de overgenomen Linux-distributie.

Linux-distributeur Suse hield Yast (Yet another setup tool) jarenlang dicht tegen de borst. Het vond deze software superieur aan configuratiemiddelen van zijn concurrenten en zag het dan ook als een onderscheidend voordeel boven andere Linux-distributies.
 
Novell wil het echter nu gewoon uitbrengen onder de GPL (General Public License), waar ook Linux zelf onder valt. De Netware- en Suse-leverancier kondigt dit maandag aan op zijn gebruikersconferentie Brainshare, die komende week plaatsvindt in Salt Lake City (VS).
 
Novell hoopt door het openstellen van Yast voet aan de grond te krijgen bij andere, bredere ict-beheersoftware. Yast zou dienst kunnen doen als module in beheerplatformen van onder meer Computer Associates (Unicenter), IBM (Tivoli) en Hewlett-Packard (Openview). Het eerste beheerpakket dat er gebruik van maakt, is echter Novells eigen Zenworks.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×