Managed hosting door True

Klein deel bedrijven gebruikt open source OS

 

Linux logo

Een open source besturingssysteem wordt door één op de tien Nederlandse bedrijven gebruikt. Vooral bedrijven in de zakelijke dienstverlening gebruiken een open source besturingssysteem.

Kleine bedrijven in Nederland maken minder vaak gebruik van een open source besturingssysteem dan grote bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die het bureau publiceert in ‘De digitale economie 2007'. Negen procent van de bedrijven in Nederland gebruikt open source besturingssoftware. Het CBS maakt hierbij wel de kanttekening dat dit niet hoeft te betekenen dat de gehele automatisering van het bedrijf op dit open source besturingssysteem draait.

De sectoren 'industrie' en 'handel en reperatie' gebruiken open source besturingssoftware het minst. Een open source besturingssyteem wordt het meest gebruikt in de dienstensector. Vooral computerservicebureaus, de post-en telecommunicatiebedrijven en bedrijven die aan ‘speur- en ontwikkelwerk' doen maken er gebruik van. Het CBS maakt daaruit op dat algemene kennis en ict-kennis een rol speelt bij de keuze van een open source besturingssyteem.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2448353). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×