Managed hosting door True

Onderschat de ICT'er het belang van datakwaliteit?

Dit artikel delen:

Business intelligence heeft weinig zin als die is gebaseerd op data van slechte kwaliteit. Maar hoe volledig, geordend en ontsluitbaar zijn de data binnen organisaties? Is lage datakwaliteit een onderbelicht probleem?

Business Intelligence is het verzamelen en structureren van gegevens zodat hier informatie uit kan worden gewonnen over hoe de sturing en strategie van een organisatie kan worden aangepast. Maar wat als die gegevens ondeugdelijk zijn, omdat ze onvolledig, ongeordend en moeilijk ontsluitbaar zijn?

Computable onderzoekt in samenwerking met MarketCap hoe het is gesteld met de datakwaliteit binnen Nederlandse organisaties. Beantwoord daarom de bi-vragen die Computable stelt in samenwerking met MarketCap. De eindconclusies en opmerkingen die we via dit online onderzoek verzamelen publiceren we later in een bi-dossier. Ook kun je een samenvatting per mail ontvangen, die nuttig kan zijn voor de besluitvorming binnen je eigen organisatie.

Bezoek ons BI-seminar op 24 april
Op 24 april organiseert Computable een seminar waarop ervaringsdeskundigen spreken over het gebruik van business intelligence binnen hun organisatie. BI moet zorgen voor een betere concurrentiepositie. Maar wat is de beste oplossing? Daarover wordt volop gediscussieerd. Sommigen vinden de standaardrapportages uit erp-software (enterprise resource planning) voldoende. BI-software is volgens hen overbodig, tenzij het om een groot bedrijf gaat. Anderen wijzen op het strategische voordeel dat wordt behaald met BI. Analyses maken onbekende verbanden zichtbaar en managementinformatie wordt gekoppeld aan een voorspellend model. De vraag die tijdens het seminar centraal staat, is: Wat levert BI op? Daarbij gaat het om return on investment. Aan de hand van praktijkcases wordt uitgelicht welke trends er spelen in de markt. Bekijk het programma en schrijf u nu in (gratis voor eindgebruikers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet de ict'er, maar de gebruiker c.q. de operationeel verantwoordelijke denk ik zou de titel moeten zijn!

Ik denk dat de gebruiker vaak geen eens op de hoogte is, dat zijn data kwalitatief slecht is. IT-ers moeten zich daarom meer bewust worden van het belang van datakwaliteit en dit de gebruiker/eindverantwoordelijke duidelijk maken.

Vooral in het begin van business intelligence trajecten kan veel worden gedaan op gebied van data schoning en data kwaliteit. Een datawarehouse is hier een uitstekend middel voor.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.