Managed hosting door True

SCO maakt doorstart met 100 miljoen dollar

 

SCO gehackt

SCO, waarvan de website ooit is gehackt, gaat door.

De langlopende kruistocht van zelfbenoemd Unix-eigenaar SCO tegen Linux lijkt nog niet afgelopen. Het financieel in nood verkerende bedrijf maakt met een investering van 100 miljoen dollar een doorstart als privaat bedrijf.

Softwareleverancier SCO staat al geruime tijd aan de rand van de financiële afgrond, maar gaat toch niet ten onder. Het bedrijf ontvangt nu een investering van 100 miljoen dollar en gaat door als private onderneming. Het beursgenoteerde SCO dreigde al enkele keren van technologiebeurs Nasdaq verwijderd te worden, door de sterk ingezakte aandelenkoers. Dat is in december 2007 uiteindelijk gebeurd.

De miljoeneninvestering die SCO nu ontvangt, is afkomstig van investeringsmaatschappij Stephen Norris Capital Partners (SNCP). Oprichter Stephen Norris is medeoprichter van investeerder The Carlyle Group, die een meerderheidsbelang heeft in SCO.

Het omstreden bedrijf, dat claimt dat Linux zijn intellectueel eigendom schendt, gebruikt de investering om te herstructureren en in de loop van dit jaar uit de faillisementsbescherming (Chapter 11) te komen. Vervolgens gaat SCO door als niet-beursgenoteerde onderneming. SNCP is dan hoofdeigenaar, meldt de softwareleverancier in het persbericht. De investeerder zou al een businessplan rond hebben. Dat omvat ook voortzetting van de juridische kruistocht van SCO.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2350324). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Mooi, nu hebben ze bijna genoeg geld om Novell te betalen.

Vacatures bij SCO
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×