Managed hosting door True

Vista SP1 en Server 2008 uitgelekt

 

Officieel komen de definitieve versie van het eerste servicepack voor Vista en de nieuwe versie van Server 2008 over een paar weken uit, maar inmiddels staan ze al op Bittorrent. Uiteraard is Microsoft niet blij met de illegale downloads.

Wie echt niet kan wachten op de definitieve officiële versie van het eerste servicepack (SP1) voor Windows Vista, kan op internet gelekte versies vinden. Dat meldt het Amerikaanse Infoworld. Zo staan SP1 en de nieuwe versie van het besturingssysteem Server 2008 inmiddels op downloadprogramma's als Bittorrent, Pirate Bay en Mininova. Uiteraard betreft het niet-officiële versies.

Afgelopen maandag meldde Microsofts ceo Steve Ballmer dat de definitieve versies van SP1 en Server 2008 gereed waren ('Released to Manufacturing'). Server 2008 ligt vanaf 27 februari in de schappen en het finale eerste servicepack voor Vista komt officieel zelfs pas medio maart via de downloadpagina's van de softwaregigant beschikbaar. Er zouden namelijk nog problemen zijn met bepaalde drivers. Afgelopen zomer verspreidde Microsoft wel al testversies van het servicepack onder een beperkte groep gebruikers. Ook die bestanden stonden snel op allerlei downloadsites. Later gaf het bedrijf op zijn website een release candidate vrij, een niet-definitieve versie die in details nog kon worden aangepast.

Microsoft wijst er op dat het downloaden van software vanaf niet-officiële bronnen bedrijven en consumenten schade kan berokkenen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2340428). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit begrijp ik niet helemaal want ik heb em toch echt gedownload van de Microsoftsite een week of anderhalf geleden....

Beetje raar verhaal, server 2008 staat al lang op technet en msdn. Vista SP1 heb ik daar inderdaad nog niet gezien.

Server 2008 staat er inderdaad al langer op (MSDN), echter dat was een Release Candidate. Vanaf vanochtend staat de RTM er op.

De reactie van 'Postman' zit er toch echt ver naast betreft Windows Server 2008, een 'Copy-Paste' vanaf MSDN en TechNet leren ons dat begin deze week (Maandag en 2 dagen daarna) de Release To Manufacter versies 64 en 32 bit zijn geplaatst van de 5 belangrijkste talen (Pacific Time):
x64: 2/4/2008 1:33:22 PM
x86: 2/6/2008 8:10:09 PM
------------------------------
Windows Vista's Service pack staat niet op Microsoft MSDN, -Connect, nog op -TechNet, deze moet dus gelekt zijn vanaf een 'insider-actie'.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×