Managed hosting door True

Bedrijven benutten beheertools niet goed

 

Computer Associates en Hewlett-Packard bieden met Unicenter en Openview in het algemeen de breedste functionaliteit. Tivoli en Platinum leveren een sterke infrastructuur, maar minder krachtige hulpmiddelen. Dit blijkt uit het rapport Distributed system management tools: An evaluation and comparison van onderzoeksbureau Bloor.

De onderzoekers zien Tivoli echter wel als de 'veilige keuze' als gezocht wordt naar niet de breedste maar wel de beste oplossing. Ook A+ van Amdahl scoort hoog, met de kanttekening dat het ISM-concept van Bull er sterk in terugkomt. Als aanbieder van goede deelproducten op het gebied van monitoring noemt het rapport Candle. Voor databasebeheer vermelden de onderzoekers BMC en voor netwerkbeheer Sun en Cabletron.
Verder constateert het rapport dat client/server-netwerken voor veel bedrijven een nachtmerrie zijn. Tegenvallende prestaties, uit de spuigaten lopende kosten en het verliezen van overzicht zijn de meest gehoorde klachten. Die klachten zijn deels terug te voeren op het niet gebruiken van de beschikbare beheertools. Beheerproblemen in complexe, gedistribueerde en decentrale infrastructuren moeten volgens Bloor vanuit één centraal punt aangepakt worden. Daarbij is het raadzaam voor een software-oplossing te kiezen. Het alternatief, het aanstellen van extra systeembeheerders, is duurder en moeilijker uit te voeren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223137). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×