Managed hosting door True

Infosecurity.nl 2016

Het Computable Café: interactie en innovatie in een informele setting

Als platform voor ICT-professionals verbinden wij, online én offline. Daarom zijn we ook dit jaar weer aanwezig tijdens de ICT-vakbeurzen van het jaar: Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event op 2 en 3 november in de Jaarbeurs. In het Computable Café en het Computable Future Lab op de beurs ontmoet u andere beursbezoekers, jonge talenten, sprekers en de redactie van Computable. Kortom, bouw aan uw netwerk, doe inspiratie op en ontmoet de redactie van Computable! Zien wij u daar?

Een beursbezoek is hét moment om met andere beursbezoekers, jonge talenten, sprekers en de redactie van Computable in gesprek te gaan. Dit jaar maken wij het u gemakkelijk: u ontmoet hen allemaal in het Computable Café. Het Computable Café is de informele ontmoetingsplaats om te netwerken en inspiratie op te doen. Trouwe lezers kunnen in gesprek met de redactie en degenen die ons nog niet kennen, kunnen kennismaken met dé ICT-vaktitel van Nederland. Ook kunt u koffiediscussies en Lagerhuis sessies bijwonen over onderwerpen als innovatie, Agile, the war on talent en de borging en bewaking van big data en privacy. Daarnaast pitchen de jonge start-ups van het Future Lab hun ideeën en wordt elke dag in het café afgesloten met een interactieve pub quiz. Tijdens deze pubquiz op dag één passeert honderd jaar aan ICT-ontwikkelingen de revue en op dag twee gaan we in op de ontwikkelingen van 2000 tot 2025, onder leiding van Computable-redacteuren.  

Woensdag 2 november: IT als de motor van de Business

12:00 - 12:30

Koffiediscussie: “Wie borgt en bewaakt de privacy?”

Privacy is een belangrijk onderdeel in de huidige bedrijfsvoering van verschillende organisaties. Maar wie kan er worden aangewezen als eindverantwoordelijke op het gebied van borging en bewaking van big data en daaraan onlosmakelijk verbonden: privacy. Is dit een privacy officer, de ciso, of ligt de verantwoordelijkheid bij juridische zaken?Computable redacteur Pim van der Beek zal verschillende opties voorleggen aan enkele Computable-experts. Uiteraard wordt de mening van het publiek ook gevraagd. U kunt in het Computable Café aanschuiven en participeren in deze discussie.

12:45 - 13:15

Start-up Pitches: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

13:30 - 14:00

Lagerhuis: “Agile werken is overrated

Agile werken lijkt momenteel de heilige graal in it-development. We ‘scrummen’ wat af met z’n allen. De watervalmethode is ouderwets, maar wordt Agile niet overgewaardeerd? En is het voor grote organisaties wel mogelijk om Agile te werken of is dit grote goed enkel weggelegd voor de start-ups en middenkleine bedrijven? In deze discussie in lagerhuis vorm, ofwel eens tegen oneens, zullen Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman en -redacteur Pim van der Beek beide standpunten vertegenwoordigen. In samenwerking met verschillende Computable-experts worden alle voor- en tegenargumenten behandeld. U kunt in het Computable Café aanschuiven en meedoen aan dit debat.

14:15 - 14:45

Start-up Pitches: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

15:15 - 15:45

Pub Quiz: 100 jaar IT: “Mijlpalen uit de Nederlandse ICT-historie”

Tijdens deze pub quiz, passeren honderd jaar aan ict-ontwikkelingen de revue. Onder het genot van een drankje gaan. We gaan via mainframes en ponskaarten naar bedrijfssoftware, opmerkelijke overnames en opvallende producten. Computable-redacteur Rik Sanders zal het publiek via een interactieve tool quizzen in samenwerking met eindredacteur Henk Boot die de meest opmerkelijke verhalen achter de vragen uit de doeken doet.

Donderdag 3 november: Innovatie? Wie gaat het doen?

11:00 - 11:30

Start-up Pitches: “Start-ups uit Computable Future Lab presenteren zich aan de markt”

12:00 - 12:30

Koffiediscussie: “Help, Nederland raakt achter op innovatievlak!”

Nederland daalt op de ranglijst van innovatieve landen. We innoveren wel, maar schijnbaar niet snel genoeg, want we worden links en rechts ingehaald door de landen om ons heen. Wordt Nederland steeds minder innovatief? En wat stimuleert en blokkeert innovatie? Hoe krijgen we Nederland weer omhoog en kunnen we ons weer profileren als meest innovatieve land van de wereld? Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman zal verschillende opties voorleggen aan enkele Computable experts. Uiteraard wordt de mening van het publiek ook gevraagd. U kunt in het Computable Café aanschuiven en participeren in deze discussie.

14:15 - 14:45

Lagerhuis: “War on talent: Bedrijven slaan plank mis in werving jong IT-talent”

Er is een klopjacht gaande op ict-talent. Recruiters zijn er maar druk mee. Via verschillende kanalen worden jonge it-toppers benaderd. Er wordt tussen bedrijven onderling geconcurreerd op salarissen en allerlei extra’s. Maar heeft deze standaard benadering wel succes? Voelt jong talent zich wel aangesproken en zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden wel aantrekkelijk genoeg? Of slaan we de plank volledig mis? Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman en -redacteur Pim van der Beek zullen dit debat leiden en de voor- en tegen standpunten vertegenwoordigen in samenwerking met Computable experts en uiteraard jong talent. U kunt in het Computable Café aanschuiven en samen met andere bezoekers en studenten participeren in deze discussie.

16:00- 16:30

Pub Quiz: “New age of IT: The future is now”

Deze pub quiz gaat in op de afgelopen zestien jaar it en de komende negen jaar aan ontwikkeling. Computable-redacteur Rik Sanders stelt vragen over een kwart eeuw aan ict-ontwikkelen. Start-up-perikelen, de strijd om talent en het razendsnelle tempo waarin de technologie wordt vernieuwd. Maar ook tijden waarin processen flink veranderen en banen verdwijnen en nieuwe functies opkomen. Eindredacteur Henk Boot ondersteunt deze pub quiz met de meest opmerkelijke verhalen achter de gestelde vragen.

Het Computable Future Lab: ontmoet de toekomst van IT

Logo Computable Future Lab

De IT-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Het Computable Future Lab brengt u up to speed on de nieuwste ontwikkelingen in IT-land. En wie kan dat beter dan de volgende generatie IT-professionals – studenten, afstudeerders en jonge ondernemers? In het Future Lab staan jonge start-ups voor u klaar om hun innovatieve ideeën en oplossingen met u te delen. Zo laten Virtual Play, Dreamlake en VRmotion zien wat Virtual Reality kan betekenen bij productontwikkeling, gaming en het vertellen van verhalen. Neem een duik in een betoverende oceaan of ga mee op wereldreis. Ontdek in Future Lab wat u kunt leren van de volgende generatie!

Tot op de beurs!

De redactie van Computable 


Meld u nu aan voor de beurs!

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5858046). © Jaarbeurs IT Media.
Computable 100
Financieel
1 Sentia
2 Eurofiber
3 Afas Software
4 Ultimo Software
5 Nijkerk Groep
6 Raet
7 Ziggo
8 Incentro
9 Avenande
10 Bartosz ICT
Hele lijst
Imago
1 Apple
2 Microsoft
3 Google
4 ASML
5 SAP
6 Cisco
7 IBM
8 Accenture
9 HPE
10 Amazon
Hele lijst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×