Managed hosting door True

Alles over RSS - Wat is het en wat kan ik ermee?

RSS is een standaard van tekstopmaak gebaseerd op XML. RSS staat voor "Really Simple Syndication". Veel websites publiceren een of meerdere RSS-bestanden waarin aangegeven wordt welke berichten er nieuw zijn op de site, in zo'n geval spreken we van een RSS-feed.

Wat kan ik met RSS?

Met behulp van een RSS-reader is het mogelijk om de RSS feeds van meerdere websites tegelijk bij te houden, zodat alle nieuwe berichten van de websites direct te zien zijn in de RSS-reader. Het toevoegen van een RSS-feed is doorgaans een kwestie van het toevoegen van het webadres van de RSS-feed in de RSS-reader. Vervolgens controleert de RSS-reader op gezette tijden of er nieuwe inhoud in de RSS-feed staat, en toont direct wat er vernieuwd is op de website.

Wat heb ik nodig om RSS te gebruiken?

Alleen een RSS-reader. Het meest gebruikt zijn online RSS-readers zoals Google Reader, Bloglines of Netvibes. Webbrowsers zoals Firefox en Internet Explorer 7 bieden ook ondersteuning voor RSS. Door op het oranje RSS ikoontje in de bovenbalk te klikken kun je je eenvoudig abonneren op de beschikbare RSS feeds.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.