Managed hosting door True

Computable 100

Verantwoording imago-onderzoek Enigma Research

 

Enigma Research

Enigma Research heeft voor de Computable 100 het imago-onderzoek uitgevoerd via internet. Om de resultaten te verwerken is gebruik gemaakt van het onderzoekssysteem van Enigma Research.

De uitnodiging voor het onderzoek is verstuurd naar 18.340 personen; 1575 berichten zijn niet aangekomen (bouncers). Van de 16.765 succesvol benaderde personen, hebben 647 de vragenlijst volledig ingevuld. Dit geeft een responspercentage van 4 procent. Bij 647 afgenomen vragenlijsten valt, met een betrouwbaarheid van 95 procent, te concluderen dat de steekproefuitkomst maximaal 3,8 procent zal afwijken van de werkelijke situatie.

In het onderzoek is specifiek gevraagd naar het imago als werkgever, als zakenpartner, op het gebied van innovatie en op basis van het kennisniveau van de medewerkers. De berekening vond plaats door de deeltotalen op te tellen en te indexeren ten opzichte van de nummer 1. Als er dan nog een gelijke stand is, dan is de totale score gedeeld door het aantal stemmen dat is uitgebracht in de vier deelcategorieën. Als het dan nog gelijk is, dan wordt de positie bepaald wie de meeste hoogste noteringen heeft verworven. Ook is naar het imago gevraagd op basis van dertien ict-deelgebieden.

Om tot het imago-onderzoek te worden toegelaten is een minimale Nederlandse omzetgrens van twintig miljoen euro bepaald. In sommige gevallen is de jaaromzet geschat. Op basis hiervan is een lijst met 150 ict-bedrijven samengesteld die in het onderzoek zijn meegenomen. Mocht een bedrijf zichzelf in de imagolijsten missen, dan kan het zich voor het onderzoek van volgend jaar aanmelden bij de redactie (redactie@computable.nl).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5641445). © Jaarbeurs IT Media.

Computable 100
Financieel
1 Sentia
2 Eurofiber
3 Afas Software
4 Ultimo Software
5 Nijkerk Groep
6 Raet
7 Ziggo
8 Incentro
9 Avenande
10 Bartosz ICT
Hele lijst
Imago
1 Apple
2 Microsoft
3 Google
4 ASML
5 SAP
6 Cisco
7 IBM
8 Accenture
9 HPE
10 Amazon
Hele lijst
QNH Consulting
Sponsored content 

‘We streven naar persoonlijke relaties’

QNH is al ruim tien jaar Partner in IT. Deze pay-off is ontstaan vanuit de ambitie om als IT-dienstverlener en -kennispartner bestendige vertrouwensrelaties met klanten aan te gaan. Daartoe zoekt QNH kwalitatief sterke medewerkers wiens DNA overeenkomt met dat van het bedrijf.


Sentia
Sponsored content 

Driven by Continuity

Sentia staat in Nederland helemaal op de kaart. En intussen is in België de fusie met Intelligent volbracht. Ja, Sentia is er ook internationaal om grotere bedrijven en organisaties in de Benelux naar de cloud te brengen.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×