Managed hosting door True

Computable 100

Verantwoording financiële onderzoek MBCF Corporate Finance

 

MBCF Corporate Finance

De berekening van de financieel krachtigste bedrijven is gebaseerd op drie factoren. De winstgevendheid van een bedrijf (bedrijfsresultaat gedeeld door de omzet), de solvabiliteit (eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal) en de omzet per werknemer.

Omdat de omzet per werknemer, in tegenstelling tot de andere twee factoren, geen percentage is, werd bij deze factor de score van een bedrijf gedeeld door de score van het bedrijf met de hoogste winst per werknemer. Dit getal werd met honderd vermenigvuldigd, zodat ook een percentage ontstond (het bedrijf met de hoogste winst per werknemer staat op 100 procent). De eindscore is een weging van deze drie factoren, waarbij de winstgevendheid 40 procent van de eindscore uitmaakt, evenals de solvabiliteit. De omzet per werknemer bepaalt voor 20 procent de eindscore. Een organisatie kan een negatieve eindscore behalen bij een negatieve winst (verlies). Ook de kredietwaardigheid van een bedrijf kan negatief zijn. Dit is het geval als een bedrijf na een aantal verliesjaren een negatief eigen vermogen krijgt.

Deelname aan het onderzoek vindt plaats als recente financiële cijfers beschikbaar zijn. Deze cijfers worden aangeleverd door het bedrijf zelf of verkregen via de Kamer van Koophandel. Bedrijven waarvan geen financiële cijfers voor Nederland of de Benelux voorhanden zijn, worden uitgesloten van het onderzoek. Bedrijven die cijfers op Europees of wereldwijd niveau aanbieden, worden meegenomen indien het merendeel van de omzet wordt gegenereerd in Nederland. De ondergrens van de omzet voor deelname aan het onderzoek is dit jaar vastgesteld op vijftien miljoen euro.

MBCF adviseert aandeelhouders van middelgrote en grotere ondernemingen, managementteams en participatiemaatschappijen op het gebied van fusies en overnames. MBCF beschikt over een uitgebreid netwerk en onderscheidende kennis voor corporate en DGA-segment. De sectoren waarin MBCF zich specialiseert zijn ict, zakelijke dienstverlening, bouw, zorg en industrie. Er wordt gewerkt vanuit het kantoor in Ouderkerk aan de Amstel. MBCF is mede-oprichter van het wereldwijde netwerk Corporate Finance International (CFI).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5641432). © Jaarbeurs IT Media.

Computable 100
Financieel
1 Sentia
2 Eurofiber
3 Afas Software
4 Ultimo Software
5 Nijkerk Groep
6 Raet
7 Ziggo
8 Incentro
9 Avenande
10 Bartosz ICT
Hele lijst
Imago
1 Apple
2 Microsoft
3 Google
4 ASML
5 SAP
6 Cisco
7 IBM
8 Accenture
9 HPE
10 Amazon
Hele lijst
QNH Consulting
Sponsored content 

‘We streven naar persoonlijke relaties’

QNH is al ruim tien jaar Partner in IT. Deze pay-off is ontstaan vanuit de ambitie om als IT-dienstverlener en -kennispartner bestendige vertrouwensrelaties met klanten aan te gaan. Daartoe zoekt QNH kwalitatief sterke medewerkers wiens DNA overeenkomt met dat van het bedrijf.


Sentia
Sponsored content 

Driven by Continuity

Sentia staat in Nederland helemaal op de kaart. En intussen is in België de fusie met Intelligent volbracht. Ja, Sentia is er ook internationaal om grotere bedrijven en organisaties in de Benelux naar de cloud te brengen.


Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×