Managed hosting door True

DSM

 

Chemieconcern DSM is genomineerd voor een Computable Award voor ICT-project van het jaar.

Chemieconcern DSM is genomineerd voor een SAP-contractvorm waarbij alleen het  daadwerkelijk gebruik van de software wordt betaald. Samen met ict-partner Atos Origin ontwikkelde DSM een contract waarbij in plaats van een vast bedrag, alleen voor het gebruik van de software wordt betaald. Het gaat om wereldwijde hostingservices en technisch applicatiebeheer voor SAP. De overeenkomst, die loopt tot eind 2013, is een aanvulling op het huidige contract tussen beide partijen dat al zes jaar loopt.

Het chemieconcern wil in het geval van overnames of het afstoten van bedrijfsonderdelen ict-systemen snel kunnen integreren of ontkoppelen. Het bedrijf betaalt op basis van daadwerkelijk gebruik in plaats van een vast bedrag, zodat er geen sprake is van overcapaciteit. Volgens de betrokken partijen is door de integratie nieuwe functionaliteit, zoals SAP ECC soepeler te integreren.

DSM verwacht dat de flexibele contractvorm forse kostenbesparing oplevert. De afspraak moet naast financieel gewin ook voordeel opleveren voor het milieu. De inzet van minder hardware kost minder energie.

DE CONCURRENTIE

InBev
Nederlandse Spoorwegen
Stadsarchief Amsterdam
Air France-KLM

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2568180). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×